Minimasken

minimaskenlogo_b300Minimasken er en teatergruppe for unge aktører mellom 10 og 16 år, og øver på Vadlatun hver onsdag. Audition blir avholdt etter behov etter hver oppsetning.

Kontaktperson er Anne Bakken (se under styret og kontaktinformasjon).

Den første barneteaterforestillingen siden slutten av 40-tallet ble spilt på Horten kino 4. februar 1984. Forestillingen ”Nattkongeriket” hadde 15 unge aktører under ledelse av Ruth Nygaard og med Wigdis Solberg (Berglund) som initiativtager og medhjelper. Stykket ble spilt av barn – for barn, uten noen voksne i rollene. Hovedrollen i stykket, Rudolf, ble spilt av Marika Enstad, som senere valgte å leve av sine ferdigheter på scenen og som siden har hatt store nasjonale oppgaver både i film og på scene. Minimasken har siden den gang gitt mange unge aktører mulighet til å utfolde seg på de skrå bredder.
Vi legger stor vekt på at våre fremføringer skal holde et høyt nivå, og stykker med humor og god musikk blir prioritert.

Se oversikt over oppsettninger av Minimasken her.

Anmeldelser:
Aristokattene 2007

Tønsbergs Blad: Bøllete bakgårdskatter og jålete dollekatter sjarmerte publikum fra første mjau da de braket sammen i et spennende bortføringsdrama på Bakkenteigen kulturhus. Teatergruppen Minimasken serverte en salig blanding av syngende og dansende pusekatter, en sleip og klønete butler, en gammel madam, smarte detektivrotter og en fordrukken advokat. Fengende musikk gjorde også sitt til at publikum var med fra første mjau. Allerede etter de første minuttene var trampeklapp et faktum, i tillegg høstet de talentfulle aristokattene også mye latter for sine malende fremførelser.

Askepop 2009

Gjengangeren: De unge skuespillerne i Minimasken viste at det fortsatt er mange talenter i teaterbyen Horten. Med seg på scenen har de et eget orkester, med Ole-Morten Ruud i spissen, som sammen med flotte kostymer og kulisser, sørger for at det hele virker som et proft teaterstykke. «Askepop» består av mye sang, dans og musikk, noe flere av skuespillerne viser at de behersker godt. Her er det tydelig at Minimasken har forberedt seg godt, og alt i alt leverer de en flott teateropplevelse.

Ronja Røverdatter 2011

Gjengangeren: Den største teateroppsetningen Horten har sett! Suksessen fra 1997 da Minimasken satte opp «Ronja Røverdatter» ble gjentatt foran 370 spente publikummere i Hortensskogen. Hortensskogen var arena for premieren på teaterstykket om røverungen Ronja. Vel framme ved selve scenen, framstår batteriet i Hortensskogen som røverborg. Foreldrene til minimaskerne har trådt til og skapt et virkelig godt bakteppe for alle slags røverstreker. Totalt 1000 arbeidstimer er gått med til kulisser og tribune. – Gjennom Astrid Lindgrens fantastiske fortelling kjenner jo veldig mange allerede til Ronja, Birk og livet i Mattisborgen, men den versjonen vi presenter nå er med ny musikk av Karoline Krüger og tilpasset for barn av Astrid Lindgren selv. Sistnevnte hadde vi skriftlig fra henne, så dem som ivaretar Lindgren-arven hadde ingen problemer med å gi oss klarsignal, sier Birgithe Røed Jonsrud.

Reklamer

Blogg på WordPress.com.

opp ↑