Ronja Røverdatter 2011

Hortensskogen, 20.-26. juni 2010 (6 forestillinger)

Gjengangeren: Den største teateroppsetningen Horten har sett!
Suksessen fra 1997 da Minimasken satte opp «Ronja Røverdatter» ble gjentatt foran 370 spente publikummere i Hortensskogen.
Hortensskogen var arena for premieren på teaterstykket om røverungen Ronja. Vel framme ved selve scenen, framstår batteriet i Hortensskogen som røverborg. Foreldrene til minimaskerne har trådt til og skapt et virkelig godt bakteppe for alle slags røverstreker. Totalt 1000 arbeidstimer er gått med til kulisser og tribune.
– Gjennom Astrid Lindgrens fantastiske fortelling kjenner jo veldig mange allerede til Ronja, Birk og livet i Mattisborgen, men den versjonen vi presenter nå er med ny musikk av Karoline Krüger og tilpasset for barn av Astrid Lindgren selv. Sistnevnte hadde vi skriftlig fra henne, så dem som ivaretar Lindgren-arven hadde ingen problemer med å gi oss klarsignal, sier Birgithe Røed Jonsrud.

Ronja Røverdatter ble spilt av Aurora Jonsrud og Birk Borkason ble spilt av Olaves Andersen Limseth. Begge framstod som utrolig gode i rollene sine, og man skulle nesten tro de hadde bodd i Hortensskogen siden øvelsen til stykket startet, og begge passet godt inn i miljøet der bunkeren på Batteritangen var blitt en del av kulissene.

Slik Minimasken presenterer stykket, er det tre gjøglere som fungerer som fortellere for publikum. Elise Andreassen, Rebecca Holt Bell og Cecilia Laberg Kristoffersen binder forestillingen sammen på en fantastisk måte. Øvelser har pågått siden jul for at alt skulle sitte til premieren.

Regi og Koreografi: Birgithe Røed Jonsrud
Kompositør: Karoline Krüger
Musikk: Une Kulsrud med ensemble

Reklamer

Blogg på WordPress.com.

opp ↑